Dansk design - solidt håndværk

I samarbejde med den danske møbelproducent PBJ Furniture fra Vestjylland introducerer IDEmøbler konceptet Room for Friends. Ud fra et positivt livssyn om, at mit hjem også er dit hjem, forener Room for Friends principper og værdier om gæstfrihed, åbne arme og hjerterum – med plads til alle.

Det erfarne arkitekt-og snedkerteam fra PBJ Furniture, der har designet og fremstillet møblerne i Room for Friends-serien, kombinerer godt møbelhåndværk med forfriskende funktionalitet, markant formsprog og stærke ideer.
De to fagfolk er eksponenter for mange års stolt dansk møbeltradition, hvor designerens kreativitet forstærkes gennem samarbejdet med håndværkeren, der kender alt til materialer, teknikker og muligheder. Resultatet er møbler med idé og identitet, form og funktion, finish og finesse, dynamik og detaljer. Nøjagtig som det er tilfældet med skænkene, stolene og spisebordene i de tre serier Edge, Curve og Unfold.

Curve spisebord

Der er gjort meget ud af kvalitet og snedkerdetaljer på spisebordet Curve, som for eksempel den tykke, massive trækurve under bordpladen. Curve spisebordet har hollandsk udtræk. Det er en særlig konstruktion, hvor bordpladerne nemt kan forlænges ved, at der trækkes en ekstra plade ud i hver ende af bordet.

Curve skænk

Curve skænken er i samme, høje kvalitet som Curve spisebordet, og fremstår eksklusivt og håndværksmæssigt helstøbt. Med kabinetter, der er samlet i en elegant hjørnesamling, afrundede forkanter og tilspidsede, runde ben, mærker man tydeligt, at der er kælet for detaljerne.


Share spisebordsstol

Share stolen designet af PBJ Furniture passer til alle tre spiseborde. Nyd din middag tilbagelænet i godt, dansk design med ekstra god siddekomfort. Stolen findes med tre forskellige ben, så du selv kan vælge om den skal have ben, som matcher Edge serien, Curve serien eller de helt tredje ben Sledge, som er formet som stellet på en slæde.Unfold spisebord 

Spisebordet Unfold er kendetegnet ved sit flotte, synkrone udtræk, som ligeledes har givet navn til bordet. De ekstra bordplader ligger gemt væk nede i bordet, men foldes ud med butterfly-udtræk, så begge ender foldes ud samtidig, mens bordbenene bliver stående.


Edge spisebord

Det elegante spisebord Edge er designet med lækre detaljer, som du tydeligt mærker, når du sætter dig til bords. Kantlisterne på bordpladen er i massivt træ, som snedkeren har brugt mange timer på at gøre bløde og dejlige at røre ved. Øverst på bordbenene i samlingen mellem bordplade og ben har Edge bordet fine kantede udskæringer. Det er en detalje, som er inspireret af dansk åndværkindustrisEdge spisebordet er der plads til opbevaring af fire tillægsplader og fire støtteben, hvilket betyder, at det normalt 225x95 cm lange spisebord med fire tillægsplader kan blive helt op til 417 cm langt.

Så har I altid plads til uventede gæster – familien, venner, børnenes venner osv. og endda dem alle på en gang. Edge spisebordet findes i 11 forskellige laminater samt linoleum, eg og valnød.

Edge skænk 

Detaljerne fra Edge spisebordet er ført videre over på skænken. Her er håndtagene udført i massivt træ, så du kan mærke det gode, danske håndværk, hver gang du åbner en skuffe eller låge. De karakteristiske ben, som har givet navn til serien, tilfører skænken et let og raffineret udtryk. Edge skænken findes i mange farver og materialer, så du kan forme præcist det udtryk, som du ønsker. 

BIG skænk og bord

BIG er et smukt bord, der er fremstillet efter den bedste danske snedkertradition. BIG har et let og svævende look med bordpladen, der visuelt svæver oven på de slanke ben og håndlavede fingersamlinger. Bordet har en helt særlig udtræksfunktion, der giver mulighed for at forlænge bordet med 6 tillægsplader – og selv fuldt udtrukket er bordet 100% stabilt. BIG er et superfunktionelt bord, der er lige smukt hvad enten det er foldet ud til 20 gæster eller slået sammen til hverdag. 
Den tilhørende BIG skænk har låger med softclose og skuffer, der kan tages ud – skuffebakker er i dag en sjælden snedkerspecialitet.