25varer
- tilpasset efter:
Ingen produkter blev fundet
Viser 24 af 25

Få den bedste søvn med en ny topmadras

Topmadrasser sætter prikken over i’et på din seng og er med til at sikre dig den ultimative nattesøvn. Hos IDEmøbler har vi et stort udvalg af topmadrasser i forskellige tykkelser, kvaliteter og prisklasser. Der er derfor altid en af vores topmadrasser, der passer til dig. Det kan virke besynderligt, at det er nødvendigt med en topmadras ovenpå den store madras - som måske ovenikøbet er ny og har været relativt dyr! Men en topmadras giver flere fordele, som gør en tæt på uundværlig i din seng.

Først og fremmest kan du med en topmadras øge liggekomforten betragteligt. Afhængigt af hvilket materiale, du vælger din topmadras i, kan den smyge sig omkring kroppen, så du får den optimale liggekomfort. For det andet kan topmadrassen rette lidt op på skaden, hvis du har en for blød eller en for hård madras i din seng. Vælg en topmadras med de modsatte egenskaber og tilpas sengen efter dig. Endelig hjælper en topmadras med at mindske slitagen på den store madras. Topmadrassen sikrer en mere jævn vægtfordeling på den store madras, så den belastes mere ensartet. Og samtidig beskytter topmadrassen betræk osv. på din madras. Det er med andre ord med til at forlænge din sengs levetid.

Du tilbringer en stor del af dit liv i sengen. Derfor er det vigtigt at du har en god seng, så du får en ordentlig søvn om natten. Ellers bliver det svært at klare dagligdagens almindelige udfordringer.

Er det snart tid til at skifte topmadrassen ud?

Selvom du har købt en topmadras i god kvalitet, så holder den desværre ikke evigt. Vi anbefaler, at man som udgangspunkt udskifter din topmadras ca. hvert 5. år. Kropsvægten vil slide på madrassen ligesom den sved man afgiver om natten over tid vil nedbryde madrassens polstring. Efterhånden som madrassen slides, vil liggekomforten blive forringet. Og det er en god idé at udskifte topmadrassen, inden du opdager det ved at vågne radbrækket om morgenen.

Pas godt på din topmadras og forlæng dens levetid

Du kan selv gøre noget for at forlænge topmadrassens levetid. Uanset om din madras er fremstillet med en kerne af latex eller memoryskum, vil den i løbet af natten suge en del af den fugt du afgiver. Sørg derfor for at din topmadras får masser af luft, inden du reder sengen. Slå dynerne til side, når du står op, så al fugten får lov at fordampe. Det er verdens bedste undskyldning for at udsætte sengeredning.

En anden måde, du kan beskytte topmadrassen på, er ved at bruge en rullemadras. Vælg én i bomuld, som både er rar at ligge på og som kan vaskes ved høje temperaturer i vaskemaskinen. Det er noget lettere at smide rullemadrassen i maskinen, når du skifter sengetøj, end det er at bakse med et eventuelt aftageligt betræk på en topmadras. Og så undgår du, at husstøvmider finder sig alt for godt til rette i din seng. Du finder naturligvis et udvalg af kvalitetsrullemadrasser i alle de gængse mål hos IDEmøbler.