Verner Panton

Verner Panton var en dansk designer, arkitekt og grafiker, der med sine kraftige farver, nye materialer, former og produktionsmetoder blev til en af de mest toneangivende designere i 1960’ernes Europa.

Hos IDEmøbler finder du i dag et solidt udvalg af de utroligt populære lamper. Se udvalget og find din nye Verner Panton lampe hos IDEmøbler og få glæde af vores skarpe priser.

4varer
- Filtreret efter:

Hos IDEmøbler finder du et stort udvalg inden for Verner Panton lamper

Verner Panton var en dansk designer, arkitekt og grafiker, der med sine kraftige farver, nye materialer, former og produktionsmetoder blev til en af de mest toneangivende designere i 1960’ernes Europa. Panton blev især kendt for sine design inden for møbler, belysning og rumdesign. Panton lod sig ikke begrænse i sit udtryk og blev verdenskendt for den åbenhed og kreativitet, der kendetegner det legende barns verden med glade farvekombinationer og fandenivoldske former og produkter. Verner Panton gik helt nye veje med sit design og brød på mange måder med den enkelthed og diskretion, der kendetegnede dansk design. Elsker du dansk design og har sans for kvalitet, kender du sikkert de klassiske lamper fra Verner Panton. Hos IDEmøbler finder du i dag et solidt udvalg af de utroligt populære lamper. Se det store udvalg og find din nye Verner Panton lampe hos IDEmøbler og få glæde af vores skarpe priser og gode handelsvilkår.

De populære designikoner fra Verner Panton

Verner Panton eksperimenterede med nye materialer, formstøbt plastik og stærke farver og var således den første, der designede et oppusteligt møbel. Netop plastik var en af Pantons foretrukne materialer. Panton tænkte ofte i totalinstallationer og hele miljøer, frem for i det enkelte møbel, og i at et møbel skulle opleves med kroppen og sanserne. Nogle af Pantons udstillingsmiljøer står også i dag, som noget af det mest psykedeliske fra denne tid. Nogle af de mest kendte designs fra Verner Panton er den formstøbte Panton-stol, lampeserien Globe og lampen Panthella, som Panton lavede i samarbejde med Louis Poulsens Lighting. Foruden at designe møbler og lamper har Verner Panton også designet tapeter, tekstiler, ure, tøj m.m. Hos IDEmøbler kan du nu købe disse klassiske og populære lamper fra Verner Panton. Lamperne er alle af lækkert materiale og høj kvalitet.

Ikonsik dansk design

Dansk design er kendt for sine enkle, minimalistiske og funktionelle egenskaber af høj håndværksmæssig kvalitet og uden unødvendige og forstyrrende detaljer. Det gør det nemt at forstå og forholde sig til og dermed nemt at aflæse. Dansk design formår at samle funktion, form og æstetik i tidløse klassikere, der fremstår som stærke visuelle og funktionelle produkter. Dansk design har således en stolt tradition for dygtige designere, der kan deres designhåndværk og for design med enkle, minimalistiske og funktionelle egenskaber.

Verner Panton gik som sagt helt nye veje med sit design, hvor andre danske møbelarkitekter arbejdede i træ og naturlige materialer, var Panton især glad for at arbejde med stål, plastik, skumgummi og glasfiber. Verner Panton brød således med mange af de principper og karakteristika, der ellers kendetegner dansk design, hvor især funktionalisme og diskretion er i højsæde.

Om Verner Panton

Verner Panton blev født på Fyn den 13. februar 1926. Her voksede han op i den mindre landsby Gamtofte med sine 2 brødre og 3 halvbrødre. Forældrene blevskilt da Verner Panton var omkring 10 år gammel og han blev boende hos sin far. Verner Panton vidste allerede som barn, at han ville gå den kreative vej og drømte om at blive kunstmaler. Forældrene overtalte ham dog til at kaste sin interesse på arkitektur. Panton måtte, for at uddanne sig til arkitekt, først gennemføre en påkrævet håndværksmæssig uddannelse. Dette blev murerfaget. Efter uddannelsen som murer, gik Panton på Odense Tekniske Skole i 3 år (1944 til 1947) og derefter på Kunstakademiets Arkitektskole (1947-1951) hvor han fik sin eksamen som arkitekt.

Allerede i sin studietid i 1950 begyndte Panton at arbejde som assistent for en anden kendt dansk designer og arkitekt Arne Jacobsen. Efter et par år som assistent valgte Panton at rejse rundt i Europa med en medstuderende i en gammel VW-rugbrød som var indrettet både som tegnestue og soveværelse for de to arkitekter. Formålet med rejsen var bl.a. at samle inspiration og gode kontakter.

I slutningen af 50'erne købte Panton studiekammeraten ud af tegnestuen og fortsatte sit mobile liv. Verner Pantons karriere tog form og flere succeser fulgte i årene der kom, bl.a. lavede han flere vellykkede totalindretninger.

I 1961 flyttede Verner Panton permanent til udlandet, hvor han slog sig ned i Basel. Her fik han kontakt med en møbelfabrikant, som han indledte et frugtbart samarbejde med og inden der var gået et år, havde Verner Panton sin egen tegnestue med 6 ansatte. I 1962 mødte Panton Marianne, som han giftede sig med og 1966 fik de datteren Carin. Verner Panton fik stor succes i årene der fulgte og i 70’erne købte de et hus i Schweiz og et sommerhus i Hornbæk. I 80’erne flyttede de tilbage til Basel og i 90’erne udskiftede de sommerhuet i Hornbæk med en lejlighed i Det gule Pakhus i København. Verner Panton glædede sig til han skulle bo permanent i Det Gule Pakhus og ende sine dage i København, men desværre døde han inden det blev en realitet.