Lyngbyvasen. Du kender den med garanti. Den uundgåelige, karakteristiske vase, der har sneget sig ind i de danske hjem som et symbol på dansk design. Den flotte, ikoniske vase fra 1930’erne har fået sin genopstandelse med nye farver og materialer – men det traditionelle, rillede og cylinderformede design er holdt intakt.

7varer
- tilpasset efter:

Den ikoniske Lyngby-vase

Siden 1930’erne er den riflede vase, der siden blev kendt som Lyngbyvasen, blevet et slags klenodie i de danske hjem. I 2012 blev vasen relanceret og reintroduceret til de danske hjem med lidt af en renæssance til følge. Det traditionelle design er holdt intakt, mens produktionsteknikken har fået en tidssvarende overhaling. Resultatet er en smuk og funktionel vase, der blander retrostil med moderne fornemmelser. Porcelænsfabrikken Lyngby Porcelæn åbnede i 1936, før den blev lukket igen i 1969. Indtil da nåede Lyngby Porcelæn at sætte et unægteligt præg på samtiden med sine innovative designs, hvoraf Lyngby-vasen naturligvis hører til blandt de mest berømte. I 2012 er fabrikken imidlertid blevet vækket tilbage til live, og i dag, næsten hundrede år efter, står det mere klart end nogensinde, hvor tidløst et stykke Lyngby-porcelæn faktisk er.

Samme former – nye farver

Den cylindriske Lyngby-vase blev som det allerførste fremstillet i den velkendte hvide farve. Ideen var at skære formen ned til det absolut nødvendige, uden nogen form for overflødig ornamentering, samtidig med at det elegante udtryk blev bevaret. I dag fås vasen i flere forskellige farver, som du kan se i vores sortiment. Men vælg med omtanke – der er tale om en vase, der snildt kan gå i arv i generationer. Som i 1930’erne fås Lyngbyvasen fortsat i flere størrelser og dimensioner (se mere under de enkelte produkters specifikationer), som står flot til hinanden eller på egen hånd. Eksempelvis kan de større vaser bruges til stauder og buketter, mens de mindre vaser er perfekte til stilke og mindre urter. Kun kreativiteten sætter grænser, og allervigtigst er det faktum, at Lyngby-vasen vender al opmærksomheden mod dens indhold. Som alternativ til det hvide porcelæn kan du også i dag købe Lyngby Porcelæns vase i glas. En vase i blå glas er især flot til urter og små buketter, hvor også stilkene folder sig flot ud mod de riflede sider. Glasset er således ikke helt gennemsigtigt, men skaber en sløreffekt, hvor indholdets farver kommer til udtryk frem for formen. Således kan f.eks. grønne stilke spille fornemt sammen med det blå glas.

Køb Lyngbyvaser hos IDEmøbler

Hos IDEmøbler kan du få leveret din bestilling inden for få hverdage til en lav fragtpris. Der følger returret med dit køb, hvis du skulle ombestemme dig, og husk, at dine onlinekøb sagtens kan byttes i en fysisk butik, forudsat at varen er intakt og/eller emballagen ubrudt. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende din ordre, vores udvalg eller noget helt tredje. Hos IDEmøbler finder du et stort udvalg af vaser i alskens farver og former, i glas såvel som marmoreret. Alle har hver deres udtryk og funktion, og sammen med en smuk blomsterbuket eller blot en lille planterod kan de gøre forskellen i dagligstuen, i vindueskarmen eller på skænken. De bedste vaser er dog dem, der også står flot på egen hånd, og her er en vase som Lyngby-vasen en prøvet favorit.