160varer
- tilpasset efter:
Ingen produkter blev fundet
Viser 24 af 160

Loftlamper til at oplyse din hverdag

I de fleste hjem, finder man et udvalg af loftlamper eller pendler, der fungerer som den centrale lyskilde i det rum, hvori lampen hænger. De fleste har eksempelvis en loftlampe i børneværelserne, i gangen eller entréen og over spisebordet. Fordelen ved loftlamper er, at de kan oplyse mere eller mindre hele rummet. Derudover giver loftlamperne en god belysning over spisebordet, uanset om det er aftensmaden eller lektielæsning, der skal bruges lys til.

Loftlamper findes i en række forskellige udformninger. De fleste tænker måske på de hængende pendel lamper, når man taler om loftlamper. Men du kan også finde lamper, der er monteret helt tæt til loftet - de såkaldte plafonder. Disse er særligt anvendt i gangarealer og på badeværelset, hvor en hængende lampe vil være en daglig udfordring for familiens høje medlemmer, med mindre man har meget højt til loftet.

Hos IDEmøbler er der rig mulighed for at finde loftlamper, som falder i din smag. Vi har et stort udvalg af pendel lamper i alverdens farver, faconer og materialer. Så uanset om du er til det klassisk eller det eksperimenterende. Om du har brug for en lampe med en direkte belysning over spisebordet, eller om du skal bruge en loftlampe, der giver indirekte belysning til hele rummet, så finder du det hos os.

Hvilken loftlampe skal du vælge?

Det store udvalg af loftlamper og pendler kan måske virke lidt overvældende, hvis du ikke helt ved, hvad du skal gå efter. Du skal selvfølgelig altid vælge efter din smag og din mavefornemmelse. Det vigtigste er, at du kan lide de lamper, der kommer til at præge indretningen hos dig. Der er dog nogle enkelte forhold, som det er fornuftigt at overveje, inden man køber sin nye loftlampe.

Skal lampen eksempelvis placeres over spisebordet, er det vigtigt at lampen primært lyser nedad og at loftlampen samtidig er udformet, så lyset kan spredes tilstrækkeligt til at oplyse hele bordet. På den måde undgår man at lyset blænder, når man sætter sig ved bordet, ligesom der skabes også gode lysforhold, når bordet bruges til lektielæsning eller andre ting, der kræver godt lys. Hvis du har et spisebord på mere end 180 cm, vil det i mange tilfælde være bedst at vælge enten en aflang loftlampe med flere lyskilder eller to separate pendler, da det ellers kan være svært at få tilstrækkeligt lys for enderne af bordet.

På børnenes værelser er det vigtigt, at en loftlampe giver tilstrækkeligt lys til, at hele rummet bliver oplyst. Ofte vil børnene kun lige nå at tænde lampen i loftet, inden de kaster sig ud i lege på gulvet, og dermed bliver loftlampen den helt centrale lyskilde i rummet. Her skal du igen vælge en lampe, der har en stor lysspredning, så lyset når ud i alle værelsets hjørner. Derudover skal man overveje materialet, når man vælger en lampe til børneværelset. Gå som udgangspunkt efter pendler eller loftlamper i metal eller plast, som ikke så let ødelægges. Det er derudover en god idé at vælge en lampe, hvor pæren er dækket. Derved minimerer du risikoen for, at en vild leg på værelset kan resultere i glasskår på gulvet.

Hos IDEmøbler finder du en række loftlamper eller pendler, der er ideelle som hyggebelysning i stuen eller soveværelset. Vælg en pendel med glasskærm og sæt en dekorationspære i, så har du dekorativ loftlampe, der vil gøre sig perfekt i et hjørne. Kombiner eventuelt flere loftlamper i den samme serie.