Gå på opdagelse i årets 3 juletemaer

Guld

Klassisk

Natur

Populært julepynt

Gaveidéer

Julepynt

Print-selv kalender 2019

Kunstige juletræer

Print-selv

Til-og-fra julekort

Bliv klar til julen 2018

Her hos IDEmøbler elsker vi julen. Det er noget særligt og som regel den tid på året, hvor familien og gode venner fra nær og fjern samles. Julen er også en kærkommen pause, hvor du kan trække stikket, hygge, spise god julemad og slappe af. Det er den tid på året, hvor børnene får lov til at tro på – og undre sig over – alt det magiske, der kan ske i december måned. Nisser, julemanden og julepynt, der på magisk vis fremtrylles natten mellem den 30. november og 1. december.

Hvor kommer julen fra?

Jul er den kristne fejring af Jesu fødsel. Det er dog usikkert hvilken periode, der er tale om i førkristen tid. Men jul har været en offer- og frugtbarhedsfest og et fællesmåltid, hvor man ”drak jul” eller udbragte skåler for et nyt og frugtbart år.

Mange af vores kendte, gamle juletraditioner og -skikke er hjembragt fra udlandet. Juletræet er eksempelvis importeret fra Tyskland, og det første blev vist set på godset Holsteinsborg på Sydsjælland i 1808. Og traditionen med at hænge en kvist mistelten op til jul er hentet i USA og Storbritannien i slutningen af 1800-tallet.

Jul er lig med hygge

Julen bliver fejret med dem, du har omkring dig, lige meget hvor du befinder dig i verden. Og du behøver hverken at gå i kirke eller være kristen for at elske julen. Julen er for alle, og hvis man spørger børnene, handler det mest af alt om en masse gaver.

Men for andre handler julen om at være sammen med familien og om at skabe hygge og nærvær. Også dem man ikke ser så ofte, og det er netop det skønne ved julen. Man har tid til at se sine nærmeste og bruge tid sammen.

Julen varer længe, koster mange penge

… siger det gamle vers. Selvom en af de helt store poster kan være julegaver, så behøver man ikke sprænge budgettet. En lille hyggelig symbolsk gave kan skabe ligeså meget glæde i julen som en stor, dyr gave.

Hos IDEmøbler mener vi heller ikke, at en velvalgt julegave behøver at koste alverden. Du kan blandt andet kigge i vores sektion om boligtilbehør og finde inspiration. Her kan du finde smukke puder og plaider i flere materialer og farver, et væld af vaser i glas og porcelæn og urtepotteskjulere til både store planter og mindre urter.

Til familiens yngste medlemmer, byder IDEmøbler på både fine og praktiske børnemøbler, tilbehør til børneværelset og legetøj i super kvalitet. Se hele udvalget af legetøj her: Legetøj og tilbehør

Glædelig jul fra IDEmøbler.