Anonyme og lidt kedelige møbler, et rum uden sammenhæng og gabende tomme vægge. Sådan så det ud hos Frank Sørensen, da han vandt en make-over  af IDEmøbler. Se, hvordan vores stylist med 10.000 kroner på lommen og masser af gode ideer forvandlede stuen til Franks nye drømmestue. 

Frank Sørensen, der næsten lige er flyttet ind i sin toværelseslejlighed, har en stor sammenlagt stue og spisestue. 

Vores stylist fik til opgave at dekorere stuen ud fra Franks ønsker. 

Budgettet var 10.000,- foruden den nye Umbria sofa, spisebordet og de seks spisestole, Frank købte  i IDEmøbler. Hvordan vil du beskrive din stil? 
Jeg er ikke sikker på, at jeg har nogen stil. Jeg ved, hvad jeg synes, der er pænt, men jeg vælger ikke mine møbler i én bestemt stilretning. 
Jeg køber det, jeg kan lide. Men jeg synes, det kan være svært at sammensætte dem, så jeg får et personligt og sammenhængende udtryk.
 

Er der noget, du er særlig glad for?
Jeg har et billede, min søster har malet, som jeg er meget glad for. Det har jeg ikke hængt op endnu. Desuden er jeg vild med min nye sofa. 
Der er plads til at slænge sig, og samtidig har den et enkelt design og let udtryk. 


Hvad drømmer du om?
Jeg kunne godt tænke mig, at der kommer noget farve og lidt mere hygge ind i mit hjem.  Og så er jeg spændt på, om der kommer nogle løsninger, 
jeg ikke selv havde forestillet mig. Personlighed og sammenhæng 

Hele indretningen tager udgangspunkt i et maleri, hans søster har malet – en af de få ting, han har i forvejen, han er rigtig glad for. De blå farver fra maleriet danner rammen for indretningen. Farven går igen både i puderne og på de andre billeder på væggen og helt ud på altanen. Skifterammen er spraymalet sort, så den passer til de andre rammer. Jeg lader helt med vilje de samme materialer gå igen. Det lyse træ på rammerne går igen på bordben, stoleben og på karlekammerskabet. Det skaber harmoni og sammenhæng – og særligt når stuen og spisestuen er i et rum, er det vigtigt at få de to områder til at hænge sammen. Det bruger jeg også tæppet til. Det er midt i rummet, så det linker de to områder samme, og så er det rundt og blødt og skaber en smuk kontrast til den mørke sofa og det meget firkantede rum. 

Grønt er godt 

Jeg har stylet altanen med masser af grønt. Det store vinduesparti gør nemlig, at den er en naturlig forlængelse af stuen – og så er det en god måde at få liv og sommerstemning ind i hjemmet. Vilde blomster og små sukkulenter er små detaljer, der gør en stor forskel for det samlede indtryk. Jeg har stylet det med små vaser og Franks egne pynteting. Dem var der ikke mange af, så jeg har fyldt godt op for at give rummet personlighed. Altanen, der er rå og betonkedelig i udtrykket, er piftet op med masser af planter i potter og krukker og bløde tæpper og puder. Mere skal der faktisk ikke til for at ændre udtrykket. 

Brug pladsen 

Et nemt trick, der hurtigt kan give rummet mere liv og dynamik, er at rykke møblerne ud fra væggen. Spisebordet, der før stod klods op af væggen, er rykket ud og har fået plads omkring sig. Det samme med sofaen – bare 10 cm gør en forskel. 

Den rigtig belysning 

Lamper er husets smykker. Dem kan man bruge til at skabe personlighed og fremhæve sin stil. Frank har fået en pendel, en gulvlampe og en væglampe – alle i samme stil for at skabe sammenhæng. De er strategisk placeret, så de lyser hele rummet op, og der er godt læselys over bordet og i sofaen.