Indretning af soveværelset

11. sep 2017

Man skal både tænke på funktionalitet og følelse, når man indretter sit soveværelse. Indretningen skal understøtte, at rummet er roligt og harmonisk, og samtidig skal der være god opbevaringsplads, så tøj, opbevaringskasser og småting nemt kan gemmes væk. Mange mennesker vil nemlig have svært ved at falde i søvn, hvis rummet er rodet og indretningen larmer. Her er vores 5 bedste tips til indretningen af det rum, hvori du tilbringer allermest tid.

Du kan også læse vores Sov godt – miniguideog få gode råd til, hvordan du sikrer dig en god nattesøvn.

VÆGFARVE:

B49 Blåstjerne

fra Dyrup

1. Lad én farve være gennemgående for rummet

Vælg gerne en lys eller neutral farve. Hvis du har hang til lidt mere pang, så vælg en harmonisk farve som f.eks. blå. Brug gerne flere nuancer af samme farve, men pas på med at mikse den med alt for mange andre stærke farver. Det er ikke optimalt i et rum, hvor afslapning er det vigtigste.

2. Overvej belysningen når du indretter soveværelset

Har du f.eks. behov for en natlampe på hver side af sengen, enten på gulvet, på væggen eller natbordet? Er en stor lampe midt i rummet nok, eller skal der ekstra blus på lampen ved garderoben, så du kan se dit tøj ordentligt? Overvej, hvilken stil du ønsker i soveværelset, og find en lampe der passer ind.

3. Hold det simpelt

Hav få, men funktionelle møbler i rummet i stedet for mange møbler og pas på med at dekorere med alt for mange accessories – det gør soveværelset mere overskueligt og rart at være i. Overvej også soveværelsets funktion når der skal møbleres. Skal rummet f.eks. også bruges som kontor, kan det være en god ide med en skillevæg i form af gardiner eller en flot reol, til at dele rummet op, for et mere uforstyrret udtryk.

4. Sørg for at have god opbevaringsplads i soveværelset

Lad alle sager have en plads – så er det lettere at rydde op. Og i et rent og ryddeligt rum, slapper man bedre af. Med skydedøre kan man skræddersy sit skab, så det går fra gulv til loft – på den måde får man ekstra meget opbevaringsplads, og man slipper for opbevaringskasser oven på skabet. Find en god opbevaringsløsning til dit soveværelse her.

5. Gør rummet personligt med kreative løsninger og skæve detaljer

Lav en rå betonvæg, eller mal den i din yndlingsfarve. Pynt med billeder på væggen, der gør dig glad, og vær gerne kreativ, når du vælger et natbord. Pynt også soveværelset med grønne planter. Små kaktusser i potter, eller en bøgegren i en vase. Det skaber liv, personlighed og giver et godt indeklima.